Kaikilla on kielipäätä 1.11.2011 Espoossa
Kielten oppimiseen liittyviä myyttejä murretaan tapahtumassa, joka on suunnattu vanhemmille, opettajille, opinto-ohjaajille ja rehtoreille.
Pärjääkö pelkällä englannilla? Kuinka monta kieltä voi oppia yhtaikaa? Miten oma lapseni onnistuu kieliopinnoissa ja miten voin häntä tukea? Mitä on kielenopiskelun arki koulussa ja kotona?
Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijaluentoja ja osallistumaan paneelikeskusteluun! Info-torilla voi tutustua pääkaupunkiseudun kieltenopetukseen ja kulttuuritarjontaan sekä saada tietoa kieltenopetuksesta. Tilaisuus on maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.
Aika: ti 1.11.2011 klo 15.00-20.00
Paikka: Espoon kultturikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola
Ohjelma
Klo 15.00 Info-tori, vieraiden kielten opetuksen tarjontaa, kehittämistä ja tukea pääkaupunkiseudulla
Klo 17.00 Espoon kaupungin tervetulosanat: Opetuspäällikkö Ilpo Salonen
Klo 17.05 Miten motivoida ja rohkaista lasta opiskelemaan, psykologi ja tietokirjailija Keijo Tahkokallio
Klo 18.15 Monikielisyys, johtaja Mikko Fritze, Goethe-instituutti
Klo 18.45 Työelämän kielitaidon tarpeet, DI, Tiina Tukiainen, ABB
Klo 19.00 Tauko
Klo 19.15 Kielen opiskelun arkea koulussa ja kotona, paneelikeskustelu, vetäjänä Bettina Sågbom
Paneelissa mukana: Keijo Tahkokallio; Leevi Haapanen, 9B, Tapiolan koulu; Eetu Bergman, sosiaalisen median kouluttaja, luokanopettaja; Anna-Kaisa Mustaparta, opetusneuvos, OPH, Kielitivoli-hanke; Liisa Peura, kieltenopettaja, Jousenkaaren koulu, Espoo; Nabil Mokhtari, kieltenopettajaksi valmistuva
Klo 20.00 Tilaisuus päättyy
Kulttuurikeskuksen kahvila on auki tapahtuman ajan.
Tilaisuuden järjestää Pääkaupunkiseudun kieltenopetuksen kehittämisverkosto: Helsingin opetusvirasto (Viehko-hanke), Espoon opetustoimi, Vantaan sivistysvirasto, Ranskan instituutti, Helsingin kieltenopettajat, Vantaan kieltenopettajat, Suomalais-venäläinen koulu, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu (Passerelle), Deutsche Schule, En español -hanke, Kiekura-hanke, Goethe Institut, Hanasaaren kulttuurikeskus (Svenska nu -hanke), Suomen kieltenopettajien liitto ja Opetushallitus.